top of page

Nova godina - svi nešto žele, a ja želim...

Mislim da je vrijeme za promjene! Okolina i vrijeme je donijelo neko loše raspoloženje te mnogo faktora je utjecalo na mene i moj stav prema svemu!Kako se bliži nova godina, često razmišljamo što si želimo, a što ne želimo. Vraćamo filmove unazad - što je bilo lijepo, a što ružno. Lijepo želimo prenositi dalje, a ružno duboko zakopati!


Posebno ovo doba Corone koje bi bilo idealno ostaviti iza sebe. Nažalost to ne ide tako, ali nadajmo se da će se barem kroz iduću ublažiti i polako prestati. Osim same bolesti, onemogućilo nam je posjete obiteljima (a kad si udaljen kilometrima od svojih najbližih, sve to ti još teže pada). Uništilo je mnoga prijateljstva i razdvojilo obitelji. Unijelo je veliku nervozu, oduzelo mnoge živote, ali i uzelo nam je i našu slobodu. Kako je to tema koja ne može zaobići nijedno druženje, odlučila sam je ostaviti iza sebe i ne spominjati je jer mi izaziva nemir! Televiziju ionako ne gledam puno, zato ću dalje čitati i slušati samo ono što me čini sretnom, ispunjenom i što je za mene korisno.


Odlučila sam imati mir!

Želim mirnu sebe! Želim stvoriti mir kao temelj našeg bračnog odnosa, dati mir svom djetetu i imati mirnu okolinu oko sebe. To je ono što mi unazad neko vrijeme zaista nedostaje. Mogu reći da sam natovarila mnogo zadataka i ciljeva u svom životu i samim time stvorila nemir, prvenstveno sebi. Ništa se neće dogoditi ako jedan zadatak ostane za kasnije ili za neke bolje dane.

Iako svjesna svega kako je, težim biti savršena. Teško si dozvoljavam poraze i neuspjehe. Želim sve sama i teško tražim pomoć, ali sam svjesna da to ne ide svaki puta tako. Želim snagu koju sam poprilično izgubila. Izgubila tako da sam bila svima dostupna osim sebi kada sam trebala. Važno je biti oslonac drugima, ali nekada taj oslonac treba i meni. Želim se posvetiti svojim ciljevima i ne dozvoliti da me drugi u tomu usporavaju. Zavist je današnja svakodnevnica koja nažalost mnoge hrani. Ali znam da ću se potruditi da mi ne bude faktor spoticanja. Sada ću staviti sebe i svoje želje na vrh ljestvice! Neću zaboraviti druge, ali hoću postaviti prioritete. Odlazak u drugu zemlju i majčinstvo mi je pokazalo neku drugu stranu života. A kako se kaže, možeš se poistovjetiti, ali ne možeš znati kako je dok se ne dogodi tebi.Bolje je spriječiti nego liječiti!

Zdravlje je nešto što želimo uvijek za sebe, svoje bližnje i svoje najmilije. Često ga uzimamo zdravo za gotovo i nismo svjesni koliko smo sretni kada smo zdravi (ili naši najdraži) te kada nemamo zdravstvenih poteškoća. Njega želim uvijek i svima. Želim ga sebi, svojoj obitelji i prijateljima. Želim ga Tebi koja ovo čitaš i tvojim bližnjima! Zato se čuvaj i pazi. Kada rodiš, ne forsiraj se nego pusti da se tvoje tijelo oporavi. Kada si bolesna, odmaraj se i ne zaboravi koliko je važno svake godine obaviti kontrolu dojki. Znam da ti je tvoje dijete (tvoja djeca) najvažnije na svijetu, ali znaj da njima treba zdrava majka koja sebe ne zanemaruje.


Ovog puta stavi sebe na prvo mjesto i budi sretna i zadovoljna sa sobom!

Voljet ću uvijek! Svim srcem jer što ti je život bez ljubavi i ispunjenja. Također ću si dopustiti pogreške jer one nisu moj neuspjeh, one su moj prepreke koje me koče, ali čine da budem bolja i jača. Sve što me usporava i nazaduje želim ostaviti iza sebe i dozvoliti si sreću koju sam unazad dvije godine zaobilazila i preskakala misleći da činim drugima bolje. Trebam sklad, snagu i motivaciju za bolju i uspješniju godinu, za sreću ljudi oko sebe, ali prvenstveno zadovoljstvo same sebe!


Želim tebi ono što si ti želiš, želim ti snagu da sve podneseš borbeno i uspješno. Snažna već jesi, ali snaga ti uvijek treba! Budi svoja, misli na sebe i ne zaboravi činiti stvari koje te ispunjavaju i zadovoljavaju!

Sretna ti nova godina!
18 views